3 gode tips til at undgå smerter ved kontorarbejde

0
599
Forretningskvinde med rygsmerter

Uanset om man arbejder hjemmefra eller om man arbejder på et kontor, så kan man være bekendt med de smerter, som kan følge med, når man sidder i mange timer foran et skrivebord. Sidder man meget ned i dårlige stillinger foran computeren hver dag, kan man nemlig risikere at døje med rygsmerter og problemer med sin kropsstilling.

Ofte kan disse problemer dog afhjælpes med få rettelser, og er smerterne allerede sat ind, så kan man heldigvis oftest få hjælp ved en kiropraktor eller anden professionel. Her er der 3 gode tips, som man selv kan benytte sig af for at undgå smerter, når man arbejder i et kontor.

Brug en god og ergonomisk kontorstol 

Noget af det nemmeste, som man kan gøre for undgå rygsmerter og andre smerter i forbindelse med arbejdet ved skrivebordet, er at anskaffe sig en god kontorstol. Det er vigtigt at sidde godt, så ens ryg aflastes bedst muligt i gode og korrekte stillinger, og derfor er en ergonomisk kontorstol guld værd, uanset om man arbejder hjemme eller på kontoret.

En ergonomisk stol kan nemlig tilpasses ens krop, så der ikke kommer unødvendigt belastning på ens ryg eller nakke. De er designet med tanke på, at man kommer til at bruge mange timer i stolen, og derfor vil man føle mindre ubehag og smerte, når man benytter sig af en ergonomisk kontorstol.

Husk at få bevæget kroppen i løbet af arbejdsdagen 

Det er vigtigt med en god stol, når man sidder ned foran computeren, men det er faktisk lige så vigtigt at få bevæget sig i løbet af arbejdsdagen. Hvis ens rygsmerter er forbundet med at sidde stille i lange perioder, så er løsningen ofte simpelthen at bevæge sig i løbet af arbejdsdagen. Noget af det, som man kan gøre i løbet af sin arbejdsdag for at afhjælpe smerter og ubehag, er fx at stå op ved sit skrivebord.

Det kan også være, at man rejser sig op og går rundt, mens man fx tager imod telefonopkald. Derudover er det en rigtig god ide at sørge for at strække kroppen hver eneste time, så ens rygrad kan aflastes. Har man tid til det i pauserne, så er det også en rigtig god ide at bruge sin frokostpause eller lignende på at gå en kort tur. 

Husk at være opmærksom på din kropsstilling 

Uanset om man sidder ned eller står op, så er det desuden vigtigt at være opmærksom på sin kropsstilling. Sidder eller står man forkert – det vil sige, hvis man sidder skævt eller runder nakken for meget – så kan dette være med til at give smerter og ubehag. Det sker, fordi ens muskler strækkes og belastes i uhensigtsmæssige stillinger.

Det kræver lidt tilvænning at ændre på ens måde at sidde eller stå på, men hvis man er bevidst om det, der skal ændres, og husker at ændre stillingen til en mere korrekt stilling, så vil man langsomt over tid se, at denne nye og mere hensigtsmæssige stilling automatisk bliver den, man begynder at stå eller sidde i. 

Er skaden sket, så besøg en kiropraktor 

Hvis man er for sent ude, og ens krop allerede gør ondt på grund af den måde, man sidder eller står ved sit skrivebord på, så er det vigtigt, at man får gjort noget ved det. Det kan være en god ide at opsøge professionel hjælp ved fx en kiropraktor, som er uddannet udi menneskets bevægelsesapparat. Her kan man hurtigt få udarbejdet en handlingsplan, så man kan udføre ens arbejde uden smerter og ubehag igen.