Gode ting at implementere på din arbejdsplads: Sådan kan du forbedre arbejdsmiljøet

0
1157
Moderne kontor

Hvis man har et kontorarbejde, bruger man ofte mange timer om ugen på sin arbejdsplads – og størstedelen af tiden sidder man formentlig foran sin computer på sin kontorplads. Det gælder nok også dig og dine medarbejdere.

Fordi man bruger så mange timer på sit arbejde, er det vigtigt, at arbejdsmiljøet er i orden. Det giver både gladere og mere effektive medarbejdere, hvis der er styr på den del. Derfor har denne artikel samlet et par gode råd til, hvordan du kan forsøge at forbedre arbejdsmiljøet på din arbejdsplads.

Sørg for en god arbejdsstation

Det er blandt andet et vigtigt element, at dine medarbejdere har et godt sted at sidde, når de arbejder. Du kan med fordel installere hæve sænkeborde ved de forskellige kontorpladser. Se udvalget på daarbakredoffice.dk, for at få en fornemmelse af, hvad du kan vælge imellem.

Et hæve sænkebord er fornuftigt at implementere af flere årsager. En af dem er at det bidrager til en ergonomisk sund arbejdsplads, fordi det giver dine medarbejdere mulighed for at sidde eller stå, som de ønsker det. Det kan derfor afhjælpe fysiske udfordringer som rygsmerter og lignende, man ellers nemt kan få, når man arbejder på et kontor.

En god kantineordning

Udover hævesænkebordet er det en god investering at sørge for at have en kantine, hvor der bliver tilberedt lækker og sund mad. De fleste medarbejdere nyder, når de har mulighed for at spise noget god frokost, hvorfor det kan fungere som motivationsfaktor. Derudover kan en kantine med sund mad være sundhedsfremmende for dine medarbejdere, hvilket er positivt for arbejdsmiljøet.

Sammen med god mad er det værd at overveje at indføre frisk frugt dagligt som et led i en sundere dagsorden på arbejdspladsen. Mange steder er der kageordninger og søde sager, men en frugtordning er ikke en dum implementering.

Selve kontorrummet

Ligesom med hævesænkebordet på den enkelte medarbejders arbejdsstation, er det fornuftigt, hvis resten af kontoret også understøtter et sundt arbejdsmiljø. Det kan du blandt andet påvirke ved at sørge for, at der er rigelig mulighed for udluftning, naturligt lys og lignende.

Det er også værd at overveje at implementere støjreducerende tiltag, så dine medarbejdere ikke sidder i larm og uro, når de arbejder. Det kan være forstyrrende for dine ansatte at arbejde i larm, hvilket påvirker deres koncentrationsevne. Hvis man som medarbejder oplever, at man bliver forstyrret under sit arbejde, kan det påvirke ens arbejdsglæde og trivsel negativt, hvorfor det er vigtigt at modvirke.