Grænsehandel under corona – er det muligt?

0
821
Indkøbsvogn i supermarked

Det kan være svært at finde rundt i alle restriktioner, som hele tiden ændrer sig. Er landet grønt, orange eller gult? Og hvad betyder farverne egentlig? Det kræver at man har tunge lige i munden når man skal udenfor de danske grænser, og det har tilbageholdt meget grænsehandel – netop fordi det er uoverskueligt. Men er det muligt? Få svaret nedenfor.

Det korte svar

Ja, det er ganske muligt at tage et smut over grænsen for at handle ind, og det har det faktisk være i længe. Endda da Danmark var lukket meget stængt ned, var det muligt at handle ind i Tyskland, hvis blot man var tilbage indenfor 24 timer.
regeringen har dog ikke gjort meget ud af at klarlægge disse regler, fordi de selvsagt ikke har ønsket at man har benyttet sig af muligheden, på trods af, at den var der.

Så hvis familien gerne vil afsted over grænsen, er det intet problem, og måske endda en køreferie til Tyskland kan være fristende, nu hvor det har været udfordrende igen i år at komme ud og rejse.

Online grænsehandel er også en mulighed

Der er og var selvfølgelig også hjælp at hente hvis man gerne vil have fat i de produkter der sælges i grænsebutikker, som ofte er til en lavere pris end i de danske supermarkeder, men ikke kan eller vil over køre over grænsen. Der findes nemlig online grænsebutikker nu om stunder. På den måde kan du ved hjælp af internettet bestille alle de varer du ønsker. Derefter kan du få varerne fragtet hjem til din adresse. Det nemt og tidsbesparelse, men du går ikke glip af alle de gode tilbud der kan være i grænsebutikkerne.

En tur over grænsen kan også betyde kvalitetstid for familier

Det er vidt forskelligt hvordan man opfatter grænsehandel. For nogen betyder at det slik og sodavand i lange baner, måske kombineret med en hotdog til frokost, hvor andre lægger mere vægt i det familiære ved at være afsted.
Enhver køretur med familien er nemlig en god mulighed for at få snakket tingene igennem, og hygge sig med hvad end man nu befærder sig med. Børn elsker typisk en tur over grænsen – netop fordi det indebærer billigt slik og sodavand, og derved kan man gøre det til en god oplevelse som familien værdsætter sammen.