Guide: Disse vacciner skal du have, når du rejser til Thailand

0
646
Båd på lille ø i Thailand

Skal du rejse til Thailand? Så er det vigtigt, at du sørger for at blive vaccineret, før du tager afsted. Her er der en række vacciner, som du skal have, mens der er andre, der er gode at have. Det er desuden også væsentligt, hvor i landet du rejser hen, da det har indflydelse på, hvilke vacciner du skal have.

Disse vacciner skal du have

Når man rejser til Thailand, er det vigtigt at være opmærksom på de vacciner, man bør have, så man undgår at komme hjem med sygdomme – eller endda blive indlagt på et thailandsk hospital, hvor din sygesikring i de færreste tilfælde gælder. Der er flere vacciner, der anbefales eller kræves, afhængigt af dit rejsemål.

Samtidig er der forskel på, hvilke vacciner du skal have, afhængigt af hvor i landet du planlægger at rejse hen. Det første og vigtigste skridt er at tjekke med din læge eller en rejsemedicinsk klinik for at sikre, at du er up-to-date med almindelige vacciner såsom Hepatitis A, rabies og stivkrampe.

Hvis du planlægger at besøge områder med høj risiko for malaria, bør du også overveje at tage malariapiller og beskytte dig mod myg ved hjælp af insektspray og undgå shorts og t-shirt i områderne. Der er lav risiko for malaria i landområderne, men i den vestlige del af landet omkring grænserne mod Myanmar og Cambodja er der større risiko.

Tjek de lokale nyheder

Coronavaccinen har tidligere været et krav, når du rejste til Thailand. Det var et krav, at du var vaccineret, før du overhovedet kunne komme ind i landet – og det krævede, at du kunne fremvise gyldig dokumentation for, at du var blevet vaccineret med coronavaccine. For nyligt er kravet dog blevet droppet, så det ikke længere gælder.

Derfor er det alligevel en god idé at tjekke de lokale nyheder i dag ud, før du rejser afsted. Det gør det nemlig langt nemmere for dig at undgå, at du ender med ikke at kunne komme ind i landet, fordi du ikke har de rigtige vacciner. Du kan booke en rejse til Thailand gennem CPT.dk, hvor du kan finde yderligere information.