Sådan kommer du i gang med at fiske

0
1114
lystfisker

Hvis du overvejer at blive lystfisker, er du landet det helt rette sted. I artiklen her forklarer vi nemlig, hvordan du kommer i gang med at fiske.

Fiskeri er en fantastisk hobby. Først og fremmest er det rigtig sundt med alt den friske luft, som man får på en fisketur. Derudover er det – at fiske – en dejligt afstressende hobby, da omgivelserne på en fisketur og ens aktivitetsniveau gør, at man helt automatisk kommer til at slappe af og tage en masse dybe vejrtrækninger.

Selvom der er tale om en relativt rolig hobby, er det på ingen måde kedeligt at fiske.

Det er muligt, at der meget af tiden på en fisketur ikke sker noget, men ligesom fiskene konstant bobler under overfladen, gør spændingen det samme: Får jeg mon bid om lidt? Og er det mon en stor fisk, der bider på?

Som du kan se, er der nok af argumenter for at kaste sig over fiskeri som hobby, men hvordan kommer man lige i gang?

Det nuancerer vi i de kommende afsnit.

Hvor kan man fiske?

I princippet kan du fiske i alt vand i Danmark, så længe du har et fiskekort. Dog er nogle søer og vandløb ejet af private, og for at fiske i disse skal du have tilladelse af dem, der ejer områderne.

Ligeledes er der en række søer, som kun medlemmer af lystfiskerforeninger har tilladelse til at fiske ved.

Langt de fleste søer kan dog benyttes kvit og frit af alle lystfiskere. Derudover er en god mulighed at besøge en af de mange Put and Take-søer. Ved en sådan sø betaler du et beskedent beløb for at få lov at fiske i et afgrænset tidsrum. Det er i øvrigt tilladt at benytte disse uden et fiskekort.

Hvad kan man fange?

I Danmark ses der stor variation i, hvad du har mulighed for at fange som lystfisker. Eksempelvis vil du i løbet af et kalenderår have mulighed for at fange laks, gedder, karper, aborrer, ørreder og mange andre arter i de danske fiskerireservater.

Geografi og årstid har stor betydning for, hvilke arter du vil kunne fange.

Hos Fishntips.dk vil du kunne læse mere om, hvor og hvornår du vil have størst mulighed for at fange laks, sild, gedder og så videre.

Hvad skal man bruge for at fiske?

Fiskeri er en hobby, der kræver lidt udstyr. Der er mange forskellige måder at fiske på, så hvilket udstyr du skal bruge, afhænger faktisk af, hvordan du ønsker at fiske.

Ønsker du at prøve kræfter med fluefiskeri, skal du bruge fluemadding, en fluestang og et fluehjul som minimum.

Som nybegynder er det dog tvivlsomt, at det lige er fluefiskeri du kaster dig over. I stedet er det formentlig en mere klassisk form for fiskeri, du kommer til at prøve kræfter med de første gange. Hvis dine første møder med fiskeri skal blive succesfulde, skal du have en fiskestang, en line, et fiskehjul samt madding. Hos diverse forhandlere vil du typisk kunne købe fine begyndersæt.