Sådan vælger du den rigtige shampoo til fedtet hår

0
214
Kvinde med fedtet hår

Det er vigtigt, at du vælger den rigtige shampoo, hvis du døjer med fedtet hår. Det kan nemlig være en udfordring, hvis du vælger den forkerte, da den kan risikere at fjerne det overskydende olie, men samtidig tørre hovedbunden ud. Her er en række tips til at vælge rigtigt.

Vælg en shampoo, der egner sig til fedtet hår

Når du skal vælge en shampoo, der kan hjælpe dig med at få bugt med fedtet hår, så handler det om at finde den helt rigtige. Her bør du vælge en shampoo, som egner sig specifikt til fedtet hår, og her er der mange at vælge mellem. Det kan derfor være en god idé at spørge om hjælp hos ekspedienten, før du køber.

Dog er der en række faktorer, som du bør være opmærksom på. Det kan eksempelvis være praktisk at sætte dig ind i, hvad du skal gå efter, hvis du vælger at købe en shampoo til fedtet hår over nettet. Den skal nemlig ikke tørre hovedbunden ud, selvom den fjerner den overskydende olie.

Vælg ikke en fugtgivende shampoo

Du bør ikke vælge en fugtgivende shampoo, hvis du kæmper med, at dit hår bliver fedtet for nemt. Der er mange andre typer, du kan vælge, og nogle er bedre end andre. Selvom skånsomme shampooer ikke nogen decideret nyhed, så kan det være svært at finde den rigtige. Dog er markedet så stort i dag, at der helt sikkert også findes en shampoo, som passer til lige netop din hårtype.

Vælg en shampoo, som indeholder ingredienser, der hjælper hovedbunden med at håndtere den overskydende olie, som din krop producerer. Samtidig bør den ikke være for fugtgivende, så den tilføjer mere olie. Det vil blot gøre problemet endnu mere udpræget – og så er du lige vidt.

Du bør i stedet vælge en mild shampoo til fedtet hår, som hverken udtørrer eller irriterer hovedbunden. Det kan være en fordele at kigge efter en shampoo, som har et lavt indhold af syre, men som samtidig har en række skånsomme og blødgørende ingredienser som aloe vera eller kamille.