Søger du en praktikplads inden for marketing?

0
652
Marketing møde

Hvor praktik er en del af mange professionsbachelor- og erhvervsakademiuddannelser, så er det en mere sjælden forekomst på bachelor- og kandidatuddannelser. Studerer du sådan et sted og ønsker erhvervserfaring under studiet, er det nok oplagt at søge et studierelevant studiejob. Men måske er der mulighed for at komme i praktik på din universitetsuddannelse. Hvor kan du søge praktikplads?

Bliv marketing praktikant med opgaver, der interesser dig

Hvis du læser på en uddannelse inden for fx kommunikation og markedsføring, så er det selvfølgelig oplagt at blive marketing praktikant hos et marketingbureau. Nu kan marketing indbefatte 100-vis af vidt forskellige arbejdsopgaver, og din uddannelse gearer dig måske ikke lige godt til dem alle. Og det er ikke heller ikke alle typer marketing, du finder lige spændende. Vid, hvad du vil arbejde med.

Specialisér dig under dit praktikforløb, fx i SEO eller Amazon

Er du interesseret i at gøre karriere inden for digital marketing, så bliver næste skridt at finde ud af, om du er til e-mailmarkedsføring, SEO, Amazon-marketing eller noget fjerde. Det er faktisk muligt at finde marketingbureauer, der lader praktikanter specialisere sig inden for bestemte områder. Så i en verden, hvor specialister hyldes over generalister, så kan du som praktikant få styrket din profil.

Harmonerer teori med praksis?

Nu er det ikke fordi, at målet med et praktikforløb er at komme ud på den anden side og kun kunne én ting. Målet er selvfølgelig, at du bliver meget god til noget bestemt, men stadigvæk kan træde til og udføre andre opgaver relateret til digital marketing. Du har trods alt en masse viden fra studiet, du er nødt til at få prøvet af i praksis for at få føling for, hvor godt teori harmonerer med virkelighed.

Måske bliver du overrasket over, hvor stor en forskel der er på teori og praksis. Nogle steder går man meget datadrevet til værks, mens marketingfolk i andre bureauer ofte tager tingene på gefühl.

Bliv trukket ud af din komfortzone

Et praktikforløb kan også hive dig ud af din komfortzone. Mange unge kommunikatører forelsker sig hurtigt i tekstforfatning, fordi studiejobs inden for dette er nemme at finde, og du sagtens kan skrive okay tekster, der performer fint på SEO-fronten, uden du behøver gøre brug af en masse redskaber.

Problemet er, at der er en øvre grænse for, hvor mange kan leve af tekster alene. Under praktikken stifter du ideelt set bekendtskab med talrige redskaber til marketing, du nok ellers havde ignoreret.